Afaceri de la zero

Afaceri de la Zero. Stup Edition. Ionela Rădescu şi-a deschis primul business în concediul maternal prin care închiriază tobogane şi oferă diverse servicii pentru organizarea petrecerilor de copii

21.05.2024, 00:06 Autor: Miruna Diaconu

Businessul a pornit în urmă cu trei luni şi îmbină mai multe activităţi destinate petrecerilor, în special a celor organizate în aer liber.

Ionela Rădescu, care a lucrat în marketing, şi-a deschis primul business în concediul de creştere a copiilor sub brandul Jolly Corner, prin care închiriază tobogane şi diverse decoraţiuni pentru petrecerile de copii. Businessul a pornit în urmă cu trei luni şi îmbină mai multe activităţi destinate petrecerilor, în special a celor organizate în aer liber.  Ideea businessului a pornit de la organizarea petrecerii unuia dintre copiii săi, când a închiriat un tobogan gonflabil de pe OLX, moment în care şi-a dat seama că ar putea înfiinţa un business pornind de la acest serviciu. 

„Totul a pornit de la faptul că am închiriat un tobogan gonflabil pentru petrecerea celui mic la noi în curte, de aici a venit ideea de tobogan gonflabil şi apoi de servicii pentru organizarea petrecerilor în aer liber. Nevoia a venit mai mult de la faptul că mulţi părinţi doresc să îşi organizeze petrecerile în aer liber, chiar în curtea lor. Poţi face o petrecere frumoasă chiar în curtea ta şi noi putem ajuta la îndeplinirea acestei dorinţe”, spune Ionela Rădescu. 

Pe lângă închirierea de tobogane, Jolly Corner oferă şi diferite decoraţiuni pentru petreceri, de la ghirlande, baloane, corturi şi până la măsuţe şi scaune pentru copii.  Chiar dacă businessul a fost deschis recent, există deja cerere din partea altor părinţi. 

„În luna mai, am calendarul plin. Sezonul a început în luna mai, dar am avut cereri şi în extrasezon. Sunt foarte căutate toboganele, ele garantează distracţia copiilor. Avem foarte mulţi clienţi şi nu mă aşteptam având în vedere că am deschis acum trei luni”, explică Ionela Rădescu. 

Investiţia iniţială în business s-a ridicat la circa 20.000 lei, însă antreprenoarea continuă să investească în business pentru extinderea portofoliului de produse şi servicii pe care le oferă clienţilor.

Ionela Rădescu îşi doreşte să mai achiziţioneze tobogane care se adresează şi copiilor mai mari.

„Toboganele pe care le avem acum ating vârsta de opt ani, vrem să avem şi pentru copii mai mari. Ulterior, ne dorim să şi tobogane profesionale cu care să participăm la festivaluri”, spune ea.

Pe lângă acestea, Ionela Rădescu are în plan să introducă un concept de spaţiu pentru copii care să fie introdus în cadrul petrecerilor pentru adulţi.

„Se va numi Jolly Corner şi este un corner pe care noi îl vom închiria, îl vom amplasa într-un spaţiu din interior. Dacă organizezi o nuntă sau un botez şi vor veni şi copii, noi putem aduce acest corner, un loc de joacă pentru copii la evenimentele adulţilor”, explică ea.

 Noul concept va fi lansat în acest an şi va ajuta businessul să aibă activitate pe întreg anul, nu doar în sezonul cald, când sunt organizate petreceri în aer liber. Pe viitor, Ionela Rădescu îşi doreşte ca businessul să ofere un pachet complet de servicii pentru petrecerile în aer liber destinate atât copiilor, cât şi adulţilor


ZF şi Banca Transilvania au lansat proiectul Afaceri de la zero, o platformă dedicată micilor antreprenori, firmelor care au creat peste 1,7 milioane de locuri de muncă. 

⇔ Fiecare afacere de la zero este o poveste despre ambiţie, curaj şi determinare. Poveştile micilor antreprenori vor fi publicate în ZF şi pe platforma zf.ro/afaceri-de-la-zero.

⇔ În România sunt peste 500.000 de microîntreprinderi şi firme mici, unde lucrează 1,7 milioane de salariaţi, companii cu afaceri anuale de 70-80 mld. euro.

O campanie Ziarul Financiar Banca Transilvania