Auto

Indicatorul la care se uită Wolfgang Schulz, BMW România: Când vreau să văd cum merge piaţa auto, mă uit la ce se construieşte în Bucureşti

Wolfgang Schulz

Wolfgang Schulz

Autor: Bogdan Alecu

16.10.2017, 00:07 3280

Construcţiile noi, de la blocuri de locuinţe la clădiri de birouri sau malluri, reflectă bunăstarea unei eco­no­mii, iar pe măsură ce oamenii decid să cum­pere case, să cheltu­ias­că bani la mall sau să lu­creze pen­tru o multina­ţio­nală într-un pro­iect nou de birouri, aceş­tia vor cum­păra şi o ma­şină nouă.

„Atunci când vreau să văd cum va merge pia­ţa auto, conduc prin Bu­cureşti şi mă uit la clă­diri, iar acum în Capitală se con­struieşte mult. Exis­tă o co­leraţie între auto şi imo­bi­liare, iar când una creşte, creşte şi cea­laltă“, spune directorul BMW România.

În primele opt luni ale anului vânzările BMW s-au aflat la un nivel similar cu cele de anul trecut, potrivit datelor Direcţiei Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehi­culelor (DPRICIV), la peste 1.760 de maşini. De partea cealaltă, Audi a crescut cu 5,3% la 1.167 de unităţi, în timp ce Mercedes-Benz a urcat cu 25% la 2.753 de unităţi, în timp ce înmatriculările totale de autoturisme au urcat cu aproape 17% în primele opt luni ale anului. Pe de altă parte, mărcile pre­mium au revenit încă de anul trecut la volume simi­lare cu cele din perioada de boom economic, în timp ce pia­ţa totală rămâne la mai puţin de jumătate faţă de volumele din 2008. În piaţa auto construc­torii premium deja au atins volume similare cu cele atinse în 2007-2008.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO