Bănci și Asigurări

Absolventa de Harvard care îl consiliază pe Ponta: „Cei care nu au făcut profit de zece ani şi sunt într-o firmă, eu zic că aceea e mai puţin firmă, este evaziune“

Autor: Octavian Calei

03.10.2013, 00:06 3315

Ioana Petrescu, noul consilier eco­nomic al premierul Ponta, a venit la emisiunea ZF Live de miercuri 2 octombrie, unde a dis­cutat despre planurile ei de a ajuta Guvernul să reducă evaziunea fiscală din România.

„Nu putem avea un stat care să dea bunuri şi servicii publice de mare calitate fără să aibă o colectare foarte bună. Faţă de restul Europei, avem cheltuieli bugetare per PIB foarte mici şi asta pentru că în mare parte veniturile bugetare per PIB sunt foarte mici aici“, a spus Petrescu.

Absolventă a Liceului Mihai Viteazul din Bucureşti, Ioana Petrescu a plecat în SUA în 1999, unde a început studiile la Colegiul Wellesley. Ulterior, masterul şi doctoratul în finanţe publice le-a făcut la Universitatea Har­vard. În prezent este profesor la Universitatea Maryland. „Au fost 500-1.000 de candidaţi pe un loc la Maryland, este competiţie foarte mare pentru posturile academice de la universităţile foarte bune. Sunt unul dintre fericiţii care au luat un job în timpul recesiunii în SUA. Postul meu este momentan îngheţat, nu voi renunţa la el pentru că am muncit foarte mult pentru acest job“, a spus la ZF Live noul consilier economic al premierului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO