Bănci și Asigurări

Asigurătorii despre plafonarea despăgubirilor în cazul companiilor în faliment: Principiul asigurării şi directivele europene sunt încălcate

Asigurătorii despre plafonarea despăgubirilor în cazul...

Autor: Anelis Baciu

02.07.2015, 00:05 276
Plafonarea la 450.000 de lei per asigurat a despăgubirii maxime care poate fi achitată de Fondul de Garan­tare a Asiguraţilor (FGA) este un atac la drepturile clienţilor şi încalcă prin­cipiile de asigurare şi directivele euro­pene, consideră specialiştii din piaţă.
 
„Principiul asigurării este încălcat cu această lege, iar clientul este practic furat. După ce a încheiat un contract de asigurare cu o societate agreată de Autoritatea de Supraveghere Finan­ciară (ASF) şi a plătit prima, clientul este pus în situaţia de a nu fi despă­gubit“, a comentat Viorel Vasile, managing partener al Safety Broker, una dintre cele mai mari companii de brokeraj.
 
Legea privind fondul de garan­tare care impune plafonarea despă­gu­birii a fost adoptată marţi de Camera De­putaţilor, care este for decizional, după ce iniţial fusese respinsă de Senat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO