Bănci și Asigurări

Austriecii de la VIG, cel mai mare investitor în asigurările locale, au vândut în 2017 poliţe de 507 mil. euro în România

Austriecii de la VIG, cel mai mare investitor în...

Autor: Anelis Baciu

23.03.2018, 00:07 421

Grupul austriac Vienna Insurance Group (VIG), care controlează mai bine de o cincime din piaţa asigurărilor locale prin intermediul a trei companii - Omniasig, Asirom şi BCR Asigurări de Viaţă -, a vândut anul trecut asigurări în valoare de 507 mil. euro în România.

Faţă de 2016, afacerile VIG au scăzut cu 5%, declinul fiind cauzat de vânzările mai mici pe segmentul asigurărilor auto obligatorii (RCA) şi property, potrivit datelor prezentate la Viena. Cel mai mare impact asupra businessului VIG în România l-a avut scăderea veniturilor din RCA, în condiţiile în care acestea s-au redus cu 24%. La finalul lunii decembrie 2017 cele două companii ale VIG care vând poliţe RCA  - Asirom şi Omniasig - aveau un portofoliu în valoare de 177 mil. euro pe acest segment. 

Scăderea abruptă a vânzărilor VIG pe RCA a venit după ce în 2016 grupul austriac prin intermediul Asirom devenise un jucător puternic care concura cu City Insu­rance şi Euroins, com­pa­nii specializate pe RCA. Asirom ajunsese liderul pieţei la jumă­tatea anu­lui trecut cu o cotă de cir­ca 20%. Poziţionarea Asirom în topul asigurătorilor RCA a fost însă de scurtă durată. Com­paniile controlate de VIG în Româ­nia au făcut un profit cumulat de peste 9 mil. euro în 2017.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO