Bănci și Asigurări

Banca Centrală a Ungariei şi-a deschis oficial un birou la New York

Pe lângă biroul din New York, banca centrală a Ungariei mai are trei birouri internaţionale la Paris, Roma şi Hamburg

Pe lângă biroul din New York, banca centrală a Ungariei mai are trei birouri internaţionale la Paris, Roma şi Hamburg

Autor: Anelis Baciu

22.05.2018, 00:04 249

Banca Centrală a Ungariei - Magyar Nemzeti Bank - a înfiinţat un birou la New York,  acesta având scopul de a facilita colaborarea cu Rezerva Federală din SUA (Fed), cu autorităţile de reglementare financiară, dar şi cu organizaţiile economice şi financiare cu sediul în New York.

Banca Centrală a Ungariei intenţionează totodată să-şi extindă parteneriatele academice cu universită­ţile de top din SUA, precum şi să faciliteze programe de schimburi academice.

Biroul de la New York funcţiona din septembrie 2017, însă a fost inaugurat în mod oficial la mijlocul săptămânii trecute.

Acesta este al patrulea birou internaţional înfiinţat de Banca Centrală a Ungariei, după cele din Paris, Roma şi Hamburg.

Potrivit informaţiilor prezentate de site-ul Daily News Hungary, Banca Centrală a Ungariei a cheltuit aproximativ 51.000 de euro pe lună în 2016 pentru susţinerea activităţii operaţionale a celor trei birouri din străinătate. Biroul de la New York va avea trei angajaţi.

Aproximativ 20 de bănci centrale au bi­rouri de reprezentanţă la New York, în ca­drul lor activând circa 100 de persoane.

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO