Bănci și Asigurări

Cardurile rămân un motor de creştere pentru bănci, de aceea investiţiile trebuie să continue

Cardurile rămân un motor de creştere pentru bănci, de...

Autor: Anelis Baciu

27.11.2015, 00:07 552
Cardurile rămân un motor de creştere important pentru sistemul bancar local, deoarece susţin formarea pieţei de retail şi implicit creşterea finanţărilor pe segmentul persoanelor fizice, aceasta a fost una dintre concluziile conferinţei pe tema plăţilor electro­nice organizată ieri de Visa împreună cu ZF.

„Cardurile au fost profitabile pen­tru bănci tot timpul, pentru că au creat segmentul de retail şi au stimulat dezvoltarea creditării pentru consum. Cardul este un motor de creştere, iar băn­cile ar trebui să continue să inves­tească în această zonă“, afirmă Dana Demetrian, vicepreşedinte exe­cu­tiv   pe retail al BCR.

În opinia lui Cătălin Creţu de la Visa, plăţile prin carduri au rolul de a reduce economia subterană şi a creş­te veniturile bugetare.

„Dacă o treime din venituri ar fi colectate prin intermediul plăţilor electronice, statul ar face economii de 23 de milioane de lei“, susţine Creţu.

Pe piaţa locală sunt circa 11 mi­lioa­ne de carduri active prin care s-au efectuat plăţi în valoare de 28 mld. lei în primele nouă luni ale anului, potrivit statisticilor BNR.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO