Bănci și Asigurări

Ce bănci vor rămâne, cine va pleca şi cine va veni? 2018 poate fi un an record în privinţa tranzacţiilor finalizate

Ce bănci vor rămâne, cine va pleca şi cine va veni?...

Autor: Claudia Medrega

16.10.2017, 00:08 4298
- După ce în ultimii ani consolidarea sectorului bancar a fost timidă, cu puţine tranzacţii finalizate, unele bănci fiind scoase în mod repetat la vânzare, până la sfârşitul lui 2017 şi în 2018 am putea să vedem o creştere a efervescenţei pe piaţa de fuziuni şi achiziţii (M&A) în domeniul financiar - Băncile scoase până acum la vânzare sunt subsidiare ale unor bănci-mamă cu probleme sau parte a unor sisteme bancare cu probleme (Grecia şi Italia), vorbindu-se chiar de o „consolidare forţată“.
Început în anii trecuţi, procesul de consolidare a pieţei bancare din România a făcut o pauză în 2016 - un an al încercărilor, al tatonărilor, fără tranzacţii finalizate -, dar a continuat în prima parte a anului 2017, cu o creştere a apetitului din partea cumpărătorilor. Şi, cel mai probabil, consolidarea se va intensifica în perioada următoare. După ce în 2015 au demarat şi chiar s-au fina­­lizat tranzacţii importante, dispărând patru instituţii de credit din peisajul bancar ro­mânesc, pentru 2016 era anticipată fina­lizarea unei singure tranzacţii de M&A - fuziunea prin absorbţie dintre Banca Carpatica şi Patria Bank, însă şi aceasta a fost amânată pentru acest an.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO