Bănci și Asigurări

Din faliment, la finalizare. Proiectul rezidenţial Poseidon Residence are cumpărători pentru 65 de apartamente. "Până la finalul anului 2018, estimăm că toate apartamentele vor fi vândute"

Din faliment, la finalizare. Proiectul rezidenţial...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

22.10.2017, 17:03 1980
Alpha Real Estate Services (ARES), divizia imobiliară a Alpha Bank, a investit 16 milioane de euro în proiectul rezidenţial Poseidon, din cartierul Colentina. Compania a semnat ante-contracte pentru 65 de apartamente din cele 156 pe care le are blocul, preţurile pornind de la 900 de euro pe metru pătrat.
 
"Până la finalul anului 2018, estimăm că toate apartamentele vor fi vândute", spune Iulian Calin, director general ARES.
Poseidon Residence a intrat in portofoliul Alpha Real Estate Services în noiembrie 2013, după ce dezvoltatorul Copper Beech Capital a intrat in faliment. La momentul achiziţiei, proiectul imobiliar - cunoscut sub numele de Blue Tower - era finalizat în proporţie de 70-75% şi se află în conservare din 2009.
 
Costul de achiziţie a fost de 11 milioane de euro, iar investiţiile pentru finalizare s-au ridicat la 5 milioane de euro - aproximativ 4,5 milioane de euro pentru costurile de construcţie şi circa 500.000 de euro în costuri auxiliare de proiectare, autorizaţii, taxe, consultanţi.
în 2015, ARES a vrut să vândă complexul în stadiul existent la acea data, însa preţurile primite erau sub valoarea pe care o voia ARES, astfel că divizia imobiliară a ales să dezvolte proiectul mai departe.
 
Alpha Real Estate Services administrează un portofoliu de aproximativ 1.000 de apartamente în cinci proiecte rezidenţiale din Bucuresti, din care a vandut 750 de apartamente. În prima jumatate a anului, ARES a vandut 202 apartamente în cadrul ansamblurilor rezidenţiale din portofoliu, generând venituri de 20 de milioane de euro.
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO