Bănci și Asigurări

Florin Pogonaru: Este o lecţie pentru birocraţia Bruxelles-ului. Trebuie să ne controlăm emoţiile. Nu mă simt trădat

Florin Pogonaru: Este o lecţie pentru birocraţia...

Autor: Sorin Pâslaru

24.06.2016, 08:53 2529

Omul de afaceri Florin Pogonaru spune că ieşirea Marii Britanii din UE este “o lecţie pentru birocraţia Bruxelles-ului”.

“Europa  trebuie să se scuture de neeficienţă. Lecţia negocierii în care inclusive ţările mici au fost sacrificate. Trebuie să ne controlăm emoţiile. E foarte uşor să spui că dacă Europa se zguduie şI noi depindem de UE, o să se ducă leul. Mai mult decât niciodată diplomaţia română trebuie să să spună cum să se restructureze Bruxelles-ul”, a spus Pogonaru.

Întrebări şi răspunsuri despre Brexit. Ce se va întâmpla acum cu Marea Britanie, când va putea ieşi din UE şi care vor fi relaţiile cu România

Este oficial! Marea Britanie va ieşi din Uniunea Europeană după o răsturnare dramatică de situaţie

Haos total în pieţe după Brexit. Lira s-a prăbuşit la minimul ultimilor 31 de ani, iar acţiunile sunt în picaj liber. Aurul a urcat la maximul ultimilor doi ani

Omul de afaceri, preşedinte al Asociaţiei Oamenilor de Afaceri din România, affirmă că de acum încolo trebuie acordată importantă mai mare capitalului privat românesc, care trebuie reprezentat la Bruxelles.

“Structura mediului de afaceri s-a schimbat de aşa natură încât capital privat românesc a rămas la 25%. Vin multinaţionalele care îşI negociază poziţiile în altă parte. Capitalul local este atât de mic încât nu îşI poate vedea interesul. Trebuie să vedem cum dăm ajutorul de stat numai multinaţionalelor şI deloc românilor.

Exportul motor de creştere, dacă Germania încetineşte, atunc şI noi încetinim. Ar fi caraghios să spun să găsim noi pieţe, să mergem spre Rusia. Motorul exporturilor sunt multinaţionalele. E o problemă de cum e lovit Renault, nu cum e lovit Prodplast (companie deţinută de Pogonaru – n.red).

Nu cred că poţI să iei măsuri împotriva capitalului străin, dar pentru capitalul privat românesc în mod cert da.

Am avut destui englezi cunoştinţe care au fost Pro Brexit şI care au acuzat birocraţia de la Bruxelles. Vor fi provocate renegocieri ale tratatelor de aderare. Ei au intrat cu gândul să devenim o Uniune puternică, dinamică, dar birocraţia de la Bruxelles i-a alungat. Există o bază obiectivă pentru ieşirea lor.

Nu cred că românilor li se vor reduce drepturile de a lucra în Anglia. Nu văd ca aceste condiţii să se înrăutăţească. Nu mă simt deloc trădat. Nu e perfidul Albion. Anglia pierde şI ea din chestia asta. Nu le e bine nici lor. ÎşI asumă rolul

Dacă englezii nu vor să stea, România trebuie să stea în UE pentru că are are de câştigat din copierea modelelor din UE. E diferenţă de civilizaţie”.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO