Bănci și Asigurări

KPMG şi Deloitte au auditat BNR 14 ani. EY este noul auditor

KPMG şi Deloitte au auditat BNR 14 ani. EY este noul...

Autor: Claudia Medrega

15.01.2015, 07:22 1039

KPMG a fost primul auditor al Băncii Naţionale a României (BNR) şi a avut cea mai îndelungată colaborare cu banca centrală în ultimii 14 ani, iar pentru perioada 2014-2018 situaţiile financiare de sfârşit de an ale BNR vor fi auditate de firma EY (Ernst&Young). PwC a oferit în ultimii ani consultanţă fiscală băncii centrale.

Auditul a continuat să reprezinte în ultimii ani principalul driver al afacerilor celor mai mari companii de audit şi consultanţă, KPMG, EY, PwC şi Deloitte, care formează aşa-numitul Big 4, polul liderilor din industria serviciilor profesionale. Auditorii băncilor comerciale şi ai BNR cunosc în amănunt detalii inedite despre sistemul bancar şi se numără printre pu­ţinii oameni care pot  vedea rezerva de aur a băncii centrale.

În perioada 2000-2005, firma de audit şi consultanţă KPMG şi-a dat avizul pentru situaţiile financiare anuale ale băncii centrale, Deloitte a preluat „ştafeta“ pentru trei ani, în intervalul 2006-2008, iar KPMG a câştigat din nou pentru anii 2009 şi 2013 licitaţia pentru auditarea bilanţului contabil al BNR, a contului de profit şi pierdere, a fluxului de trezorerie şi a situaţiei evoluţiei capitalurilor proprii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO