Bănci și Asigurări

Modificarea legii leasingului, raport de admitere în Senat: contractele de leasing ar putea să nu mai fie titluri executorii. Urmează votul în plen

Melania Hăncilă, Asociaţia Societăţilor Financiare

Asemenea practici vor încuraja indisciplina la plată a utilizatorilor. Dacă utilizatorul e de rea-credinţă, atunci noi trebuie să mergem în instanţă să obţinem titlu executoriu ca să intrăm în posesia bunului.

Melania Hăncilă, Asociaţia Societăţilor Financiare Asemenea practici vor încuraja indisciplina la plată a utilizatorilor. Dacă utilizatorul e de rea-credinţă, atunci noi trebuie să mergem în instanţă să obţinem titlu executoriu ca să intrăm în posesia bunului.

Autor: Mediafax

21.03.2018, 00:05 1026

Comisiile juridică, economică şi de buget-finanţe din Senat au adoptat un raport de admitere pentru modificarea legii leasingului, potrivit căruia contractele de leasing nu mai reprezintă titluri executorii, iar utilizatorul îşi va putea plăti datoria din valorificarea bunului.

„La leasing lucrurile sunt foarte clare. Am sta­­bilit că procedura prin care un utilizator care utili­­zează un bun poate încheia datoria pe care o are la firma de leasing. Astăzi lucrurile stau în fe­lul următor: atunci când utilizatorul predă bu­nul respectiv societatea de leasing îi solicită în con­ti­­nuare să plătească ratele până la expirarea con­tractului. Este nefiresc să fii deposedat de bun şi să plăteşti în continuare ratele respective. Am sta­­bilit foarte clar procedura prin care se va în­cheia datoria cu societatea de leasing - bunul res­pectiv va fi valorificat, din valorificarea bu­nului respectiv utilizatorul este obligat să încheie so­cotelile cu societatea de leasing, îl valo­rifică şi dacă obţine o sumă mai mică decât suma dato­rată este obligat să aducă din alte surse bani să stin­gă datoria, iar dacă obţine o valoare mai mare va păstra diferenţa şi va achita către societatea de lea­sing suma datorată“, a declarat iniţia­­torul mo­dificărilor legislative, senatorul PNL Daniel Zamfir.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO