Bănci și Asigurări

Piaţa locală, singura care continuă să genereze pierderi pentru Uniqa. Minus 2,7 mil. euro în S1

Piaţa locală, singura care continuă să genereze...

Autor: Anelis Baciu

31.08.2015, 00:06 307
Grupul austriac Uniqa a raportat în primele şase luni ale anului pierderi în valoare de 2,7 milioane de euro pe piaţa locală, faţă de un rezultat negativ de 3,7 mil. euro în aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit unui raport publicat la Viena.
 
Piaţa românească de asigurări rămâne în aceste condiţii singura din portofoliul grupului care continuă să genereze pierderi. Pe de altă parte, Italia, Polonia şi Cehia sunt pieţele externe care au adus cele mai mari câştiguri pentru grupul austriac, de peste 6 mil. euro.
 
Businessul local al Uniqa s-a re­strâns cu aproximativ 16% în perioada ianuarie-iunie a acestui an, după ce asigurătorul a vândut poliţe în valoare de 41 de milioane de euro. Austriecii operează pe piaţa locală două companii de asigurări, una de asigurări generale şi una de viaţă. Cea mai mare parte a sub­scrierilor însă, aproape 90%, echivalentul a 36 milioane de euro, au venit din asigurări generale. Vânzările de poliţe generale au pierdut teren în prima parte a anului şi s-au redus cu circa un sfert. Circa o treime din portofoliul asigurătorului este formată din asigurări auto obligatorii (RCA).
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO