Bănci și Asigurări

Alpha Bank a depus singura ofertă pentru finanţarea cu 19 mil. lei a salariilor şi furnizorilor SNR

Alpha Bank a depus singura ofertă pentru finanţarea cu...

Autor: Adrian Dumitrache

08.01.2015, 13:26 385

Autoritatea contractantă a estimat costul împrumutului la 450.000 lei.

"În perioada actuală în care lichidităţile se asigură cu dificultate şi încasările de SRR şi SRTv nu acoperă ultima parte a trimestrului IV şi începutul anului 2015, situaţie întâlnită la finele fiecărui an când fluxul de numerar va deveni negativ cu 18,5 milioane de lei, iar plata creditelor de capital contractate de la instituţiile financiare, a obligaţiilor la bugetul de stat, bugetul asigurărilor sociale şi de sănătate ar putea fi compromisă. Ţinând cont şi de data aprobare a bugetului de stat pentru 2015 se impune găsirea unor surse atrase temporare", se arată în caietul de sarcini al licitaţiei disponibil pe www.e-licitatie.ro.

În acest context, Consiliul de Administraţie a SNR hotărât, în prima parte a lunii noiembrie, începerea procedurii legale privind contractarea unui linii de credit în sumă de 19 milioane de lei pe 12 luni.

"Suma va fi utilizată pentru plata de furnizori diverşi, plăţi salariale, impozite şi taxe, serviciul datoriei ş.a. în perioadele când SNR se va confrunta cu lipsă de diponibil în conturi", se menţionează în document.

Înfiinţată în anul 1991, prin reorganizarea şi divizarea Rom Post Telecom, SNR este principalul furnizor de servicii de radiocomunicaţii din România.

Sub brandul Radiocom, compania asigură suport de transmisii pentru telefonia publică, reţelele de telefonie mobilă, transfer de date şi Internet.

Potrivit Ministerului Finanţelor Publice, SNR a consemnat în 2013 o cifră de afaceri de 330,5 milioane de lei, de la 330,1 milioane de lei în urmă cu un an, şi o pierdere netă de 9,2 milioane de lei., comparativ cu 8,9 milioane de lei în 2012.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO