Bănci și Asigurări

Vânzările de credite pentru locuinţe în lei au accelerat cu 60% faţă de 2014 susţinute de Prima casă

Vânzările de credite pentru locuinţe în lei au...

Autor: Anelis Baciu

30.11.2015, 00:07 830

Bancherii au acordat credite noi în lei pentru achiziţia de locuinţe în valoare de 7,5 miliarde de lei în intervalul ianuarie-septembrie din acest an, cu aproximativ 60% mai mult decât valoarea împrumuturilor acordate în aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit datelor BNR.

Stocul creditelor în lei pentru achiziţia de locuinţe a ajuns la 16,9 miliarde de lei în octombrie, după ce luna precedentă bancherii au mai vândut împrumuturi de 800 de milioane de lei.

Avansul ipotecarelor în lei a fost generat atât de un volum mai mare al vânzărilor de credite Prima casă, cât şi de unul al împrumuturilor standard, susţin bancherii.

„Creditele Prima casă au susţinut în continuare creditele imobiliare, dar am înregistrat de asemenea o creştere destul de importantă şi pentru creditele imobiliare clasice.

Valoarea creditului nu a înregistrat evoluţii semnificative, creşterea fiind explicată de creşterea cererii de credite imobiliare în general.

Atât pentru creditele Prima casă, cât şi pentru cele imobiliare clasice am înregistrat creşteri ale cererii“, a explicat Adrian Jantea, director retail în cadrul BRD.  

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO