Burse - Fonduri mutuale

Acţiunile Alro Slatina scad cu 8% după ce ruşii de la Vimetco anunţă că vor să-şi reducă participaţia la companie

Acţiunile Alro Slatina scad cu 8% după ce ruşii de la...

Autor: Roxana Rosu

22.05.2018, 00:05 1580

♦ Ziarul Financiar a scris recent că Alro Slatina a angajat UBS şi Deutsche Bank pentru posibile alternative de finanţare de pe piaţa de capital, informaţie confirmată de companie.

Acţiunile Alro Slatina (ALR) s-au depreciat ieri cu 8% pe un rulaj de tranzacţionare 506.000 de lei în şedinţa în care ruşii de la Vimetco, acţionarii majoritari ai companiei, au anunţat că vor să-şi reducă participaţia de 84,2%, printre opţiuni fiind şi o ofertă publică secundară de vânzare acţiuni.

„Compania (Alro Slatina - n. red.) a fost informată de către acţionarul său majoritar, Vimetco N.V., care deţine la acest moment 84,1898% din capitalul social al companiei, de faptul că acesta analizează opţiuni strategice pentru o potenţială reducere a participaţiei deţinute în companie, luând în considerare orice opţiune disponibilă în funcţie de condiţiile de piaţă, inclusiv o ofertă publică secundară de vânzare de acţiuni pe Bursa de Valori Bu­cureşti“, a anunţat Alro luni dimineaţă la BVB.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO