Burse - Fonduri mutuale

Anatomia bursei pe sectoare de activitate. Acţiunile companiilor din doar două sectoare din 14, câte are bursa, afişează plusuri în şase luni

Anatomia bursei pe sectoare de activitate. Acţiunile...

Autor: Liviu Popescu

23.06.2016, 00:08 1580

Companiile din sectorul resurse energetice, adică printre cei mai mari emitenţi, cum ar fi Romgaz şi Petrom, au minusuri ale acţiunilor chiar şi de 10% din 30 decembrie încoace.

Companiile listate din sectoarele industrie prelucrătoare şi maşini şi utilaje fac parte din cele două cate­gorii din 14 care afişează o evo­luţie po­zitivă pe întreg podiumul acţiu­nilor în şase luni.

Analiza ZF realizată pe baza datelor portalului bursier KTD a avut ca element de ierarhizare evoluţia descrescătoare a preţului acţiunilor în şase luni şi nu a ţinut cont de variaţia în ultimul an (iunie 2015-iunie 2016).

Electroputere Craiova (EPT), Turbo­me­canica Bucureşti (TBM) şi Vrancart Adjud (VNC) sunt cele trei companii care activează în sectorul industrie prelucrătoare şi care au avut o evoluţie pozitivă a titlurilor în primele şase luni. Acţiunile EPT au crescut cu 53%, cele ale TBM cu 51%, iar Vrancart a înregistrat un avans de aproape 28% al acţiunilor în perioada 30 decembrie 2015 - 21 iunie 2016.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO