Burse - Fonduri mutuale

Bursă. Analiştii de la Erste urcă preţul-ţintă acordat acţiunilor Sphera Franchise Group la 38,1 lei, cu 23% peste preţul din piaţă. La BVB, compania se tranzacţionează în creştere cu 21% de la începutul anului şi 81% în ultimele 12 luni

Bursă. Analiştii de la Erste urcă preţul-ţintă...

Autor: Eduard Ivanovici

16.04.2024, 07:21 1379

♦ Capitalizare de 1,2 miliarde de lei.

Austriecii de la Erste au menţinut recomandarea de cumpă­rare acordată acţiunilor Sphera Franchise Group (simbol bursier SFG) în cel mai recent raport reali­zat de divizia de ana­liză bursieră din România, publicat pe platforma BVB Research. Operatorul în sistem de franciză al brandurilor KFC, Pizza Hut şi Taco Bell în România, cât şi al restaurantelor KFC din Italia şi Republica Moldova, a primit un preţ-ţintă de 38,1 lei, ceea ce înseamnă un randament poten­ţial de 23,3% în următoarele 12 luni, ţinând cont de preţul de 30,9 lei de tranzacţionare din piaţă. Precedentul target era de 26,07 lei pe unitate.

„Riscurile recomandării noastre nu sunt legate atât de mult de factori interni ai companiei sau de acţiuni ale conducerii (acestea s-au dovedit benigne), ci mai mult de factori externi care influenţează modelele de cheltuieli ale clienţilor – puţin probabil pe termen mediu – şi de perturbări globale care sunt la fel de greu de depăşit pentru conducere, aşa cum sunt greu de prevăzut pentru noi“, scriu analiştii.

În 2024, acţiunile SFG sunt pe plus cu 20,6%, pe un rulaj de 24,7 de milioane de lei, iar dinamica din ultimele 12 luni este de 81,3%, pe fondul unor tranzacţii de 77,7 milioane, conform BVB. Evoluţiile sunt de două ori peste randamentele afişate de indicele de referinţă BET, unde este inclusă compania. Cu alte cuvinte, SFG se tranzacţionează de două ori peste media pieţei în aceste perioade, la o valoare de piaţă de 1,2 miliarde de lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO