Burse - Fonduri mutuale

Bursă. Connections Consult, undă verde pentru dividende de 3,3 mil. lei. Compania vizează creşteri pe indicatorii financiari şi transferul pe segmentul principal al Bursei

Foto: Bogdan Florea, fondator şi acţionar majoritar al Connections Consult

Foto: Bogdan Florea, fondator şi acţionar majoritar al Connections Consult

Autor: Eduard Ivanovici

15.04.2024, 17:14 461

Furnizorul de soluţii şi servicii IT Connections Consult (CC) a decis acordarea de dividende de 3,3 milioane de lei din profitul net aferent anilor 2022 şi 2023. În funcţie de un dividend brut de 0,2522 lei pe unitate şi preţul de tranzacţionare de 8 lei pe acţiune, randamentul ajunge la 3,15%. Plata se va realiza pe 21 mai, conform unui comunicat. 

„Pentru 2024, Connections estimează venituri totale de 122 de milioane lei, adică o creştere accelerată de 49% vs. bugetat 2023, şi un profit net de 8.8 milioane de lei (creştere de 57% vs. bugetat 2023), cu concentrare pe creşterea EBITDA”, scriu reprezentanţii societăţii listate pe piaţa AeRO. 

Connections mizează pe o creştere a veniturilor diviziei Software Development, susţinută atât prin dezvoltarea unor proiecte consistente din sectorul public, cât şi prin extinderea portofoliului său de soluţii specializate. Divizia va marca, estimativ, o creştere medie compusă de 60%, în timp ce linia Service Delivery va avea o creştere estimată la 3%, fiind însă în continuare o sursă semnificativă de venituri şi un pilon strategic în cadrul grupului.

„Principala ţintă pentru anul în curs o reprezintă companiile din mediul de business privat, pentru a asigura un portofoliu echilibrat de clienţi, respectiv creşterea profitabilităţii, care să genereze valoare sporită pentru investitori.” 

Acţiunile CC sunt pe plus cu 40,4% anul acesta şi 97,3% în ultimele 12 luni, la o valoare de piaţă de 105 milioane de lei. Societatea este controlată de fondatorul şi co-CEO-ul Bogdan Florea, cu 67,4% din capitalul social. 

Grupul îşi propune să se concentreze la nivel intern pe consolidarea structurii de guvernanţă corporativă şi dă startul pregătirilor pentru trecerea pe piaţa principală a BVB. 

Primul demers planificat este extinderea Consiliului de Administraţie cu două locuri, măsură care va aduce bordului o expertiză diversificată şi va îmbunătăţi procesele de luare a deciziilor în cadrul companiei, se arată în comunicat.

„Avem, astăzi, o guvernanţă corporativă net superioară momentului listării, procese şi proceduri care se maturizează şi ne vor impune o conduită de business mult mai riguroasă în următorii 3-5 ani. Pentru accesarea pieţei principale a Bursei de Valori Bucureşti şi pregătirea pentru trecerea la raportări IFRS, suntem hotărâţi să ne aliniem la cele mai înalte standarde şi să dezvoltăm o imagine financiară transparentă. Accentul nostru va fi pus pe sustenabilitate pe termen lung şi pe generarea constantă de valoare atât pentru acţionari, prin rezultatele de business, cât şi pentru clienţi, prin calitatea ridicată a proiectelor pe care le livrăm”, spune Bogdan Florea.  

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO