Burse - Fonduri mutuale

Bursă. De ce a vândut Claudio Cisullo, preşedintele consiliului de administraţie al One United Properties, acţiuni ale dezvoltatorului imobiliar de 10 mil. lei

Bursă. De ce a vândut Claudio Cisullo, preşedintele...

Autor: Eduard Ivanovici

26.03.2024, 15:07 4837

Antreprenorul elveţian Claudio Cisullo, preşedintele consiliului de administraţie al One United Properties (ONE), a vândut recent – prin CC Trust Group – 10 milioane de acţiuni ale dezvoltatorului de real estate pentru a achiziţiona mai multe bunuri imobiliare din subordinea companiei listate la Bursa de Valori Bucureşti, a spus omul de afaceri pentru ZF.

„Motivul vânzării de către CC Trust a unei mici părţi din acţiunile deţinute la One United Properties este legat de achiziţionarea de către CC Trust a unor bunuri imobiliare de la One United Properties. Această investiţie este o altă dovadă a angajamentului meu faţă de companie şi faţă de economia României, inclusiv faţă de impresionantul său sector imobiliar. One United Properties rămâne liderul României în domeniul dezvoltării imobiliare durabile şi îşi continuă parcursul ca una dintre cele mai importante afaceri din România în ceea ce priveşte veniturile, profitabilitatea şi perspectivele de viitor”, spune Claudio Cisullo.

CC Trust Group este o afacere de familie fondată şi deţinută de omul de afaceri elveţian. Tranzacţia sus menţionată a fost realizată pe piaţa DEAL a Bursei locale pe 21 martie, la un preţ de 0,95 lei pe unitate, deci în total 9,5 milioane de lei.

În prezent, acţiunile ONE se tranzacţionează la 0,965 lei, după ce au crescut cu 16,3% în ultimele 12 luni, pe un rulaj de 320 de milioane de lei şi o capitalizare de 3,7 miliarde de lei, conform datelor BVB.

One United a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de 1,5 miliarde de lei, în creştere cu 30% prin comparaţie cu 2022, şi un profit net cu 9% mai mare, ajuns la 443,2 milioane de lei. Compania este deţinută în proporţii egale de 27,7% de OA Liviu Holding Invest şi Vinci Ver Holding, vehiculele de investiţii ale fondatorilor Andrei Diaconescu şi Victor Căpitanu.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO