Burse - Fonduri mutuale

Bursă. Eugen Scheusan iese după trei decenii de la cârma Electromagnetica

Bursă. Eugen Scheusan iese după trei decenii de la...

Autor: Eduard Ivanovici

19.10.2023, 11:58 625

Producătorul de energie electrică şi echipamente electrice Electromagnetica  (simbol bursier ELMA) a anunţat încetarea mandatului lui Eugen Scheusan de preşedinte al CA şi director general, funcţii deţinute din 1991. 

Din 18 octombrie, Eugen Scheusan a devenit membru al CA-ului Electromagnetica, alături de Iulian Cioacă, Cristina Gabriela Gagea şi Mihai Trifu. Eduard Ivanovici

„Pe această cale, Electromagnetica mulţumeşte domnului Eugen Scheusan pentru profesionalismul, dăruirea şi devotamentul de care a dat dovadă, precum şi pentru buna colaborare cu ceilalţi membri ai Comitetului de Audit, Consiliului de Administraţie şi conducerii executive pe întreaga perioadă a mandatelor”, reiese dintr-un raport publicat la Bursă. 

Tot de miercuri, Daniela-Adi Cucu a fost numită preşedinte CA şi director general. Compania a înregistrat un profit net de 8,4 milioane de lei în S1/2023, în scădere cu 53% faţă de rezultatul aceleiaşi perioade de anul trecut. Veniturile au coborât cu 3,5% la 116,5 milioane de lei, iar cheltuielile au atins 106,5 milioane, minus 4,2%. 

Acţiunile ELMA se tranzacţionează în creştere cu 33% în ultimele 12 luni, pe un rulaj de 18,2 milioane de lei şi o capitalizare de 125 de milioane de lei. Din acţionariat fac parte Infinity Capital Investments (28,2% din capitalul social) şi Asociaţia Pas Electromagnetica Bucureşti (24,1%), conform BVB.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO