Burse - Fonduri mutuale

Bursă. Hidroelectrica, maximele istorice la Banca Transilvania, Petrom şi emisiunile de titluri de stat Fidelis au activat investitorii la BVB: 85.000 de conturi active la final de 2023, dublu faţă de iunie

Bursă. Hidroelectrica, maximele istorice la Banca...

Autor: Liviu Popescu

03.04.2024, 07:21 4483

Numărul total de conturi era de 179.000 la decembrie 2023, ceea ce înseamnă că unu din două conturi figura cu tranzacţii încheiate în ultimele şase luni.

Listarea istorică a Hidroelectrica (H2O), prin care fluxuri semnificative de capital au venit către Bursa de Valori, alături de rezultatele financiare îmbună­tăţite ale unor companii precum Banca Transilvania, Petrom, care au săltat preţurile la maxime istorice, s-au reflectat puternic în numărul de conturi de tranzacţionare active.

Astfel, la finalul lui 2023, aproximativ 85.000 de conturi de tranzacţionare figurau în statisticile Autorităţii de Supraveghere Finan­ciară ca fiind active, adică înregistrau cel puţin o tranzacţie în ultimele şase luni (semestrul al doilea).

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro