Burse - Fonduri mutuale

Bursă. Randamentele celor mai performante fonduri locale de acţiuni, cuprinse între 27% şi 33% în ultimul an. Cum se compară cu dinamicile fondurilor străine

Bursă. Randamentele celor mai performante fonduri locale...

Autor: Eduard Ivanovici

09.04.2024, 07:00 618

Toate dinamicile din top 10, de cel puţin 3,8 ori peste inflaţie  Niciun fond local nu a depăşit dinamica indicelui BET-TR.

OTP Innovation, admi­nistrat de OTP Asset Management, a fost cel mai performant fond local deschis de acţiuni în perioada de 12 luni încheiată la 29 februarie 2024, cu un avans de 33,2%, arată cele mai recente date ale Asociaţiei Administratorilor de Fonduri din România (AAF).

Fondul investeşte 85% din active în acţiuni emise de companii care alocă un buget semnificativ în domeniul cercetării şi dezvoltării, în sectoare precum tehnologie, pharma, biotehnologie, comunicaţii şi auto, reiese de pe site-ul companiei.

Pe locul doi se află tot un fond gestionat de OTP AM, respectiv OTP Innovation – E, similar celui de mai sus. în acest caz, randamentul ajunge la 31,9%, pe active în valoare de 4 mi­lioane de lei.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO