Burse - Fonduri mutuale

Business Internaţional. Aurul, cuprul, petrolul şi boabele de cacao, printre mărfurile cu cele mai mari creşteri de preţ la nivel global în 2024

Business Internaţional. Aurul, cuprul, petrolul şi...

Autor: Eduard Ivanovici

16.04.2024, 07:37 801

♦  Dinamicile, pe fondul incertitudinilor geopolitice, ofertei scăzute, interesului pentru inteligenţa artificială şi secetei.

Comerţul cu mărfuri a prins avânt în ultimele luni pe fondul penuriei de materiale şi incertitudinii la nivel macroeconomic, spune Darrell Martin, CEO al platformei Apex Trader Funding, explicând că raliul generează profituri istorice pentru industria de tranzacţionare a mărfurilor, cu precădere pentru aur, cupru, petrol şi boabele de cacao, conform Business Insider.

„Volatilitatea din piaţă, creată de mişcări mai ample, creează o mulţime de oportunităţi. Generează multă volatilitate intraday, ceea ce este extraordinar pentru investitori. Le oferă multiple oportunităţi de a intra în piaţă şi de a-şi maximiza profiturile“, spune Martin.

Revenirea este susţinută de o creştere semnificativă a unei pleiade de materiale fizice, care au făcut ca indicele american al mărfurilor S&P GSCI să se aprecieze cu 12,8% de la începutul anului, faţă de 8% pe S&P 500. Acest lucru a dus la cea mai profitabilă perioadă din istoria tranzacţionării materiilor prime, primele patru firme private de trading obţinând împreună un profit de 50 de miliarde de dolari din 2022 încoace.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO