Burse - Fonduri mutuale

Care sunt cele mai ieftine acţiuni din indicele BET după ce toate au trecut de corecţiile ex-dividend

Care sunt cele mai ieftine acţiuni din indicele BET...

Autor: Liviu Popescu

17.07.2018, 00:07 2441

Nuclearelectrica, BRD şi OMV Petrom sunt cele mai subevaluate acţiuni din cele 13 ale indicelui principal BET prin prisma indicatorului PER (price earning ratio) aferent preţurilor de închidere din 13 iulie, în contextul în care emitenţii plătitori de dividende din structura indicelui au trecut de corecţiile ex-dividend.

Nuclearelectrica (SNN), singurul producător de energie nucleară din România, se tranzacţionează la un nivel al PER, cel mai utilizat indicator de analişti pentru a caracteriza eficienţa plasamentului în acţiuni, de 5,9, ceea ce înseamnă că la nivel teoretic preţul plătit în prezent pentru o acţiune este re­cuperat în aproape şase ani din profiturile acesteia, dacă acestea rămân constante.

Indicatorul PER se calculează ca raport între preţul unei ac­ţiuni şi profitul net pe acţiune, cel din urmă indicator fiind cal­culat de analiştii de la BT Capital Partners pe baza datelor fi­nanciare aferente ultimelor 12 luni.

A doua cea mai sub­eva­luată acţiune din indicele principal BET este BRD Soc Gen, cu un nivel al PER de 6,1, în timp ce podiumul este completat de OMV Petrom cu 6,8, potrivit calculelor BT Capital Partners.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO