Burse - Fonduri mutuale

Ce planuri au polonezii de la CVI pentru România în 2018: pot împrumuta companiilor româneşti 200 mil. euro

Ciprian N­icolae, Principal

Ciprian N­icolae, Principal

Autor: Liviu Popescu, Dan Grigore Ivan

24.04.2018, 00:07 914

Polonezii de la Credit Value In­vest­ments (CVI), companie de „private debt“ care a cumpărat obliga­ţiuni lan­sate de dezvoltatorul imobiliar Impact, au investiţii alocate pentru anul acesta de până la 200 de milioane de euro pentru România şi spun că în prezent sunt aproape de a finaliza cea de-a treia investiţie, o com­pa­nie de procesare a produ­selor alimentare. CVI a investit 12 mil. euro la Impact în iulie 2017 şi alte 20 mil. euro la One United Properties în noiembrie.

„Aşa cum am devenit un investitor in­sti­tuţional de referinţă pentru tran­zac­ţiile cu datorii din Polonia, avem o am­bi­ţie similară pentru piaţa din România. Într-un scenariu ideal, am vrea să realizăm cel puţin 10 tranzacţii în Ro­mâ­nia în acest an, însă acest lucru de­pinde în mare măsură de calitatea şi viabilitatea propunerilor de in­vestiţii pe care le pri­mim de la antre­prenorii ro­mâni“, spune Ciprian N­icolae, Principal, pentru ZF.

Din 2012, CVI a încheiat peste 750 de tranzacţii cu datorii corporative şi a in­vestit 2,2 mld. euro în Europa Cen­trală şi de Est. În present CVI are ac­tive de 1,4 mld. euro, din care 1 mld. euro sunt investiţi în Polonia şi în regiu­ne. „Vrem să dublăm valoarea până în 2021“, spune Ciprian Nicolae.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO