Burse - Fonduri mutuale

Cemacon Cluj a depăşit la 9 luni vânzările pe întreg anul trecut

Liviu Stoleru, preşedintele şi directorul general al Cemacon

Liviu Stoleru, preşedintele şi directorul general al Cemacon

Autor: Radu Bostan

10.11.2015, 00:04 711

Producătorul de cărămizi Ce­ma­con Cluj (simbol bursier CEON) a depăşit după primele nouă luni din acest an vânzările totale realizate în 2014, după ce redeschiderea fabricii vechi a com­paniei, din Zalău, a mărit capa­ci­ta­tea de producţie cu 30%.

Fabrica veche a Ce­macon a fost în­chisă în 2011, la un an după ce com­pania a inaugurat o unitate mai modernă la Recea, ju­deţul Sălaj, produ­cătorul de că­rămizi încercând chiar să vândă plat­for­ma din Zalău în 2013. Cererea de că­ră­mizi în creştere a determinat Ce­ma­con să repornească pro­ducţia la Zalău la înce­putul acestui an.

Cifra de afaceri a Ce­macon a crescut cu 17% la nouă luni, până la 56 milioane de lei, iar profitul operaţional a crescut cu 88%, la 23 milioane de lei, marja opera­ţională îmbunătăţindu-se de la 25% la 26%.

WikiZF: Profilul companiei Ce­ma­con

„Redeschiderea facilităţii de pro­ducţie de la Zalău ne-a permis să creş­tem volumele totale vândute, însă cea mai mare reuşită este faptul că avem o creştere valorică ce excede creşterea can­titativă, prin îmbunătăţirea preţului me­diu de vânzare“, a spus Liviu Stoleru, preşedintele şi directorul general al Cemacon.

Profitul net a crescut la rândul său cu 320%, la 15,9 milioane de lei, după ce compania a ajuns la un acord cu BCR pentru restruc­turarea unei datorii de 33 milioane de euro, care a grevat multă vreme rezultatele firmei. Datoria fusese con­tractată înainte de criza financiară, în ve­derea construcţiei fabricii din Recea, dar în ultimii ani costurile financiare au adus Cemacon aproape de insolvenţă. În baza acordului cu banca, o parte din datorie a fost transformată în acţiuni în fa­voarea unui fond de investiţii con­trolat de grupul austriac Erste, iar restul datoriei a fost reeşalonat pe nouă ani.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO