Burse - Fonduri mutuale

Firma de avocatură Filip & Company a asistat acţionarii semnificativi ai dezvoltatorului de real estate One United Properties în vânzarea a 234 de milioane de acţiuni

Firma de avocatură Filip & Company a asistat acţionarii...

Autor: Cristina Bellu

15.04.2024, 09:59 1789

Casa de avocatură Filip & Company a acordat consultanţă juridică pentru patru acţionari semnificativi ai One United Properties, respectiv cofondatorilor Andrei Diaconescu (prin OA Liviu Holding Invest) şi Victor Căpitanu (prin Vinci VER Holding), Preşedintelui Consiliului de Administraţie, Claudio Cisullo (prin CC Trust Group AG) şi Membrului Consiliului de Administraţie Marius Diaconu (prin Altius S.A.), în vânzarea a 234.205.285 acţiuni ale companiei către investitori instituţionali locali şi internaţionali.

Acţiunile au fost plasate către peste 60 de investitori locali şi internaţionali. One United Properties nu va obţine niciun venit în urma acestei tranzacţii, însă acţionarii vânzători vor să utilizeze capitalul atras pentru a subscrie acţiuni în următoarea majorare de capital al companiei.

Echipa Filip & Company care a asistat One United în acest proiect a fost coordonată de către Alexandru Bîrsan şi le-a implicat pe Olga Niţă (partener) şi Anca Bădescu (associate).

„Această tranzacţie este încă o dovadă a curajului şi a inovaţiei acţionarilor One United şi îi plasează într-o poziţie de invidiat pentru a fi în continuare un jucător extrem de activ în piaţa de real estate. Interesul crescut al investitorilor instituţionali reflectă credibilitatea de care se bucură One United în acest moment şi este o continuare firească a unei poveşti de creştere excepţionale”, spune Alexandru Bîrsan, partener şi coordonator al departamentului de Fuziuni, achiziţii şi pieţe de capital al Filip & Company.

În urma tranzacţiei, cofondatorii companiei, Victor Căpitanu şi Andrei Diaconescu, deţin împreună 50,03% din capitalul social al One United Properties.

Pentru 2023, compania a raportat o cifră de afaceri de 1,5 mld. lei, în urcare cu 30% faţă de anul precedent, şi un profit net de 443,2 milioane, plus 9%.

    

 


 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO