Burse - Fonduri mutuale

Fondul NN Pensii investeşte banii de „bătrâneţe“ a 2 milioane de români şi în aripioarele de la KFC

Fondul NN Pensii investeşte banii de „bătrâneţe“...

Autor: Liviu Popescu

20.04.2018, 00:07 2904

NN Pensii, administratorul banilor de pensie ai două milioane de români, a intrat în acţionariatul Sphera Group (KFC, Pizza Hut) pe parcursul semestrului doi din 2017 şi a majorat expunerile pe MedLife şi pe Fondul Proprietatea, potrivit datelor publicate pe site-ul NN. Cea mai mare expunere la Bucureşti a NN Pensii nu mai este cea la Banca Transilvania, cum era în iunie 2017, ci la Fondul Proprietatea.

NN Pensii are 35 milioane de lei investite în acţiunile Sphera Group (simbol bursier SFG), administratorul restaurantelor KFC, Pizza Hut şi Taco Bell, adică un pachet de 868.000 de acţiuni, potrivit raportului. Administratorul controlează 2,23% din capitalul social al companiei cu 1,2 miliarde de lei capitalizare.

Cel mai probabil decizia NN de a investi la Sphera Group vine în contextul în care listarea companiei la Bucureşti a deschis un nou sector pe o piaţă de capital catalogată încă una de frontieră: al unui operator în sectorul alimentar.

La MedLife, NN Pensii are acţiuni de aproape 42 milioane de lei, iar investiţia NN la Fondul Proprietatea poate fi motivată în contextul în care fondul plăteşte dividende pentru prima oară în ultimii şase ani.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO