Burse - Fonduri mutuale

Schimbări în topul celor mai mari administratori de fonduri mutuale după active Raiffeisen AM a trecut pe prima poziţie în locul Erste AM în martie. BRD AM a depăşit BT AM şi a ajuns pe locul trei în februarie. Activele nete ale celor mai mari 10 societăţi de administrare au urcat cu 9% în primele trei luni, la 22 mld. lei.

Schimbări în topul celor mai mari administratori de...

Autor: Tibi Oprea

13.05.2024, 07:00 970

Raiffeisen Asset Management şi-a majorat în primul trimestru din 2024 cu 11,3% sau 462 mil. lei activele nete pe care le administrează (OPCVM), ajungând la un total de 4,56 mld. lei şi reuşind să depăşească în cursul lunii martie Erste Asset Management, a cărui creş­tere a fost de 6% sau 257 mil. lei, la 4,55 mld. lei, conform calculelor realizate de ZF pe baza datelor agregate de la Asociaţia Administratorilor de Fonduri (AAF).

O altă schimbare la vârful administratorilor de fonduri a avut loc în februarie între BRD Asset Management şi BT Asset Management. BRD AM a înregistrat o creştere a activelor nete de 13,2% (526 mil. lei), a doua cea mai ridicată în funcţie de dinamică şi cea mai mare în funcţie de valoare, reuşind să depăşească BT AM, care a crescut cu 8,1% (326 milioane de lei). BRD AM a urcat astfel pe locul trei.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO