Burse - Fonduri mutuale

SIF-urile şi-au anunţat dividendele: în total 262 mil. lei pentru acţionari

SIF-urile şi-au anunţat dividendele: în total 262 mil....

Autor: Ioana Tudor

25.03.2015, 00:04 796
Toate cele cinci societăţi de investiţii financiare (SIF-uri) vor să distribuie acţionarilor dividende din profiturile obţinute în 2014, o schimbare faţă de anul trecut, când numai SIF Moldova (SIF2) şi SIF Oltenia (SIF5) au îm­părţit câştigurile cu in­ves­titorii.
 
Cea mai generoasă este SIF Oltenia, care in­ten­ţionează să distribuie 73% din câştigul net pe anul trecut, în timp ce dividendele SIF Muntenia (SIF4) aduc in­ves­titorilor cel mai mare randament, de 8,5%, ra­portat la preţul de închidere de luni al ac­ţiunilor. SIF Muntenia a fost ultimul dintre SIF-uri care şi-a anunţat planurile privind plata divi­dendelor. Administratorii societăţii propun distribuirea către acţionari a 37,3% din câştigul net de 154,4 mil. lei obţinut anul trecut. Investitorii ar urma să primească un dividend brut de 0,0715 lei pe titlu, suma totală ridicându-se la 57,7 mil. lei. După anunţul de ieri privind reluarea plăţii dividendelor, titlurile SIF4 au avansat cu 3,6%, până la preţul de 0,869 lei/unitate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO