Burse - Fonduri mutuale

Ştirile din SUA vor ţine investitorii de pe bursă în chingi

Ştirile din SUA vor ţine investitorii de pe bursă în...

Autor: Radu Bostan

31.08.2015, 00:07 1147

Investitorii vor fi săptămâna aceasta cu ochii pe ştirile din Statele Unite, care vor anunţa noi date statistice importante în fundamentarea deciziei băncii centrale, Fed, de a majora sau nu dobânzile şi, astfel, de a opri sau de a elibera în continuare lichiditate pe pieţele emergente.

După ce săptămâna trecută un oficial al Fed a provocat un raliu pe burse declarând că nu mai crede necesară creş­terea dobânzilor, peste week-end un alt oficial al băn­cii centrale a dat de înţeles că posibilitatea rămâne deschisă.

Primii care vor „da tonul" pentru această săptămână, după ce au digerat afirmaţiile vicepreşedintelui Fed, vor fi investitorii de pe bursa din Shanghai, care a deschis la 4 dimineaţa, ora României. Impactul pe piaţa chineză va fi limitat probabil de intervenţia guvernului de la Beijing.

Bursa locală, care în lipsa unor evenimente locale majore se pliază după evoluţiile pieţelor străine, a pierdut 3,6 miliarde de lei din capitalizare săptămâna trecută, iar indicele BET a scăzut cu 3,8%, aflându-se cu aproape 1% sub nivelul de la începutul anului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO