Burse - Fonduri mutuale

Sumă record virată de milioane de salariaţi români la fondurile de pensii Pilon II în februarie 2023: aproximativ 1,2 mld. lei. Un sfert din aceşti bani ajung la BVB

Sumă record virată de milioane de salariaţi români la...

Autor: Liviu Popescu

28.03.2023, 07:00 644

Viramentele din februarie sunt aferente salariilor pe care salariaţii români le-au încasat în decembrie 2022, deci cu primele şi bonusurile de Sărbători 299 contribuţie medie.

Viitorii pensionari ai României, adică acei salariaţi care contribuie în mod obligatoriu cu 3,75% din venitul brut lunar pentru administrarea privată a economiilor pentru bătrâ­neţe, au virat 1,2 mld. lei (240 mil. euro) către fondurile de pensii pri­vate obligatorii Pilon II în februarie 2023, arată datele agregate de ZF de la Autoritatea de Supraveghere Financiară.

Aceasta este o sumă record, în creştere cu 25% faţă de ianuarie, şi determinată de faptul că viramentele sunt aferente salariilor pe care românii participanţi ai Pilonului II le-au încasat în decembrie 2022, lună în care tradiţional câştigul salarial este mai mare decât de obicei pe fondul primelor şi bonusurilor de sărbători acordate de majoratitatea angaja­torilor.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO