Burse - Fonduri mutuale

Uncia de aur, la minimul din ianuarie încoace după ce SUA şi China au suspendat războiul comercial

Uncia de aur, la minimul din ianuarie încoace după ce...

Autor: Liviu Popescu

22.05.2018, 00:00 754

Unciar de aur se tranzacţiona ieri după masă la 1.287 de dolari pe unitate, minimul din ianuarie 2018 încoace, după ce SUA şi China, cele mai mari două economii la nivel mondial, au suspendat războiul comercial, ceea ce a dus la scăderea cererii pentru activele de refugiu.

Banca Naţională a României a cotat ieri gramul de aur la 162,65 lei, în uşoară creştere faţă de şedinţa precedentă pe fondul aprecierii dolarului american în faţa leului.

„Membrii negocierilor dintre SUA şi China au decis, în weekend, să amâne războiul comercial, cel puţin până când va fi încheiat un acord general, lucru ce a impulsionat piaţa bursieră din Asia. Ambele părţi au convenit că vor continua să discute despre măsurile prin care China va importa excesiv din SUA pentru a reduce excedentul comercial masiv pe care îl deţine”, se arată într-un raport al analiştilor de la Tradebeat.

Analiştii de la Piraeus Bank notează că SUA ar dori ca China să importe mai multă energie şi produse agricole pentru a reduce deficitul comercial anual de 335 miliarde de dolari. 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO