Burse - Fonduri mutuale

Zentiva notifică bursa că a încheiat un contract de livrare produse farmaceutice către Sanofi. Acţiunile scad cu 2,5%

Zentiva notifică bursa că a încheiat un contract de...

Autor: Liviu Popescu

03.02.2017, 00:00 167

Zentiva Bucureşti (SCD), care se ocupă cu fabricarea preparatelor farmaceutice, a notificat ieri bursa că pe 30 ianuarie a încheiat cu Sanofi Wintrop Industrie (Franţa) un contract de licenţă şi furnizare medicamente în temeiul căruia Zentiva furnizează către Sanofi Wintrop Industrie produse farmaceutice.

De asemenea, Zentiva a licenţiat Sanofi Wintrop Industrie să distribuie aceste produse. Ieri pe bursă acţiunile Zentiva scădeau cu 2,5%, la 1,9 lei. Compania are o capitalizare bursieră de 821 mil. lei şi este cea mai mare companie din sectorul său de la bursă.

„La momentul întocmirii prezentului raport curent nu este posibilă o estimare rezonabilă a valorii contractului, această valoare fiind determinată în raport de valoarea produselor farmaceutice achiziţionate/vândute.” Sanofi a anunţat în noiembrie că o să-şi vândă divizia de medicamente generice din Europa, ceea ce înseamnă şi despărţirea de fabrica de la Bucureşti. Separarea de divizia de medicamente generice s-ar putea face în 2018.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO