Business Construct

ZF LIVE. De ce nu mai vor românii să cumpere apartamente? Cum explică unul dintre cei mai mari jucători din piaţă VIDEO

Autor: Iulian Tenchiu

18.05.2024, 00:04 118127

„Factorul principal este lipsa ofertei şi factorul secundar este creşterea dobânzilor” a declarat Victor Căpitanu, co-CEO ONE United, la ZF Live.

Apetitul românilor pentru piaţa imobiliară a început să se estompeze. Cei mai importanţi jucători din domeniu sunt de părere că acest feneomen este alimentat de lipsa ofertei din piaţă şi creşterea dobânzilor.

„Am vorbit cu un investitior american care vrea să vină să investească în România. El a rămas uimit de faptul că 97% din români îşi deţin apartamentele şi că sub 10% au credit ipotecar. Asta înseamnă că românii sunt bogaţi, pentru că nu sunt datori la bănci aşa cum se întâmplă în Vest. Oamenii aici chiar au bani”, a mai spus Victor Căpitanu la ZF Live.

Co-CEO-ul ONE United este de părere că românii stau bine la capitolul bogăţie, pentru că majoritatea sunt proprietari de active imobiliare, iar numărul celor care se împrumută la bănci pentru un apartament este mic. În Vest situaţia este inversată pentru că foarte mulţi europeni bat palma cu băncile pentru a avea o locuinţă, iar proprietari sunt foarte puţini.

 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO