Business Construct

Dezmorţirea rezidenţialului saltă vânzările de BCA

Dezmorţirea rezidenţialului saltă vânzările de BCA

Autor: Ioan Dornescu

17.08.2015, 00:06 345

Vânzările de BCA (beton celular autoclavizat), produs care îşi dispută supremaţia pe piaţa de materiale de zi­dă­rie cot la cot cu blocurile ceramice, rein­tră în zodia creşterilor pe fondul dez­morţirii sectorului re­zi­denţial, înce­pută în 2014 şi cu perspec­tive po­zi­tive la nivelul acestui an.

În ciuda perspec­tivelor po­zi­tive legate de evo­luţia livrărilor, jucă­torii de profil nu sunt însă imuni la scumpirea ga­zului sau a costurilor de transport. Piaţa de BCA a ra­por­tat anul tre­cut un avans de 1% faţă de 2013, până la 2,25 mi­lioa­ne de metri cubi, şi o creş­tere similară în valoare, până la 72 mi­l. euro, potrivit InterBiz Re­search & Consul­ting. Com­pa­nia de cer­cetare previzio­nează pentru acest an un avans de 9% al can­ti­tăţilor li­vra­te, până la 2,4 mi­lioane de metri cubi.

Vânzările de zidării au fost sus­ţinute anul trecut de creşterea numă­rului de proiecte rezidenţiale şi a ce­rerii pentru locuinţe individuale, pre­cum şi de continuarea şi extinderea Pro­gramului Prima Casă. În plus, con­di­ţiile meteo favorabile au ţinut cu cons­truc­torii, iar renovările au pus la rân­dul lor umărul la avansul livrărilor. Scă­de­rea dobânzilor la credite şi sta­bi­li­tatea cursu­lui au fost alţi factori fa­vo­ra­bili pentru in­dustria de profil.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO