Business Hi-Tech

53 de echipe de liceeni se confruntă astăzi şi mâine într-un concurs de roboţi la Sala Polivalentă din Bucureşti. Galerie FOTO

Cum arată roboţii

Cum arată roboţii

Autor: Corina Zamfir

25.03.2017, 12:42 707

800 de elevi din 33 de oraşe se întrec azi şi mâine în competiţia BRD FIRST Tech Challenge Romania powered by Vodafone, cea mai amplă competiţie de robotică organizată în România.

Echipele de liceeni înscrişi în BRD FIRST Tech Challenge Romania powered by Vodafone au proiectat, construit şi programat câte un robot care se încadrează în tema globală anuală stabilită de FIRST International.

În cele două zile de competiţie vor fi jocuri complexe în echipe, în urma cărora se vor desemna câştigătorii campionatului şi echipele care vor participa la Campionatul Mondial de Robotică din St. Louis, SUA, din aprilie.

Competiţia BRD FIRST Tech Challenge Romania powered by Vodafone are loc la Sala Polivalentă din Bucureşti, iar publicul are acces gratuit la eveniment, între orele 08.00 şi 17.00.

„Am parcurs, alături de partenerii şi sponsorii noştri un drum lung pentru a aduce această competiţie unde este acum, pentru a-i aduce laolaltă pe cei mai talentaţi puşti din robotica românească” a declarat Dana Războiu, preşedintele Asociaţiei Naţie Prin Educaţie.

„Eu am un vis - că într-o zi în România vom pune educaţia pe primul loc, ca prioritate zero. În acea zi naţiunea noastră are şansa sa fie din nou ce a fost şi mai mult decât atât”, adaugă ea

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO