Business Hi-Tech

65% din timpul petrecut cu smartphone-ul nu este pentru telefonat

65% din timpul petrecut cu smartphone-ul nu este pentru...

Autor: Bogdan Cojocaru

07.01.2013, 18:08 296

Telefoanele mobile inteligente sunt tot mai mult utilizate pentru alte activităţi decât telefonatul, a constatat un specialist din sectorul de profil care anunţă venirea unei ere “post-smartphone”.

Smartphone-urile au atât de mult succes că au devenit mai mult o platformă digitală în vieţile oamenilor decât un mijloc de comunicare, spune Shawn DuBravac, economist şef al asociaţiei consumatorilor Consumer Electronics Association, scrie Les Echos.

“Cred că suntem pe cale să intrăm într-o eră post-smartphone. Ne-am îndepărtat nu doar de telefonie ci de comunicare ca funcţie principală a acestor aparate. Smartphone-ul devine vizorul pentru viaţa ta digitală”, a afirmat el. Economistul estimează că 65% din timpul petrecut utilizând telefonul mobil inteligent este consacrat activităţilor care nu au legătură cu comunicarea.

Deoarece telefoanele au acum ecrane cu o calitate mai bună, “vom cere imagini cu rezoluţii mai mari, ceea ce va avea un impact asupra ofertelor pentru variate servicii de internet”, a menţionat DuBravac.

Economistul notează că televizoarele de înaltă definiţie (ultra-HD) introduse pe piaţă de câţiva fabricanţi îşi găsesc cu greu cumpărători din cauza preţurilor prea mari. Doar 1,5 milioane de unităţi vor fi vândute anual până în 2016, estimează el, menţionând că această tehnologie nu se va impune prea rapid.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO