Business Hi-Tech

Bigstep deschide la Bucureşti un centru de date dedicat pentru Europa de Est cu investiţii de peste 1 milion de euro

Bigstep deschide la Bucureşti un centru de date dedicat...

Autor: Adrian Seceleanu

19.09.2017, 00:00 308
Furnizorul global de servicii de cloud şi big data Bigstep a anunţat oficial ieri deschiderea unui centru de date în România ca parte a unui plan de extindere în regiune, după ce în ultimii cinci ani a activat cu precădere pe pieţele din Europa de Vest şi Statele Unite ale Americii. „Noul data center din România este parte a unei investiţii totale de peste 1 milion de euro”, conform datelor companiei. Bigstep lucrează pe plan local cu clienţi precum eMag, BRD şi Carrefour. Punctul de prezenţă Bigstep din România este parte a unui reţele globale, astfel că utilizatorii din România vor putea, din aceeaşi interfaţă, să contracteze servicii din alte puncte de prezenţă, cum ar fi Londra sau Chicago. 

“La nivel internaţional, observăm tot mai des modele de business data-driven, iar România se aliniază acestui trend. Produsele noi, automatizarea, proiectele de transformare digitală pun presiune ca infrastructura să se transforme la fel de repede. Companii care în mod tradiţional aveau totul in-house, în data-centere proprii, au acum politici <<cloud first>>. Acest gen de clienţi necesită alt nivel de servicii”, a declarat Alex Bordei, Director of Engineering & Head of Product al Bigstep.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO