Business Hi-Tech

Comitetul European oferă finanţări de peste 60.000 de euro start-up-urilor din sănătate

Comitetul European oferă finanţări de peste 60.000 de...

Autor: Alex Ciutacu

10.08.2018, 00:00 163
EIT Health, o iniţiativă ce se recomandă drept cea mai mare din domeniul sănătăţii la nivel global şi care este susţinută de Comitetul European şi Institutul European de Inovare şi Tehnologie (EIT), oferă până la sfârşitul anului finanţări de peste 60.000 de euro start-up-urilor de tehnologie pentru sănătate. În cadrul competiţiei participă echipe care provin din Albania, Grecia, Ungaria, Italia, Letonia, Lituania, Polonia şi Portugalia, iar una dintre condiţiile de participare a fost deţinerea unui prototip sau a unui produs viabil.

De la un dispozitiv ce poate detecta boala Parkinson şi până la un echipament de îmbrăcăminte care captează biosemnale,  cele 25 de startup-uri care vor primi finanţare se află în prima etapă a proiectului, urmând ca cea de-a doua să fie organizată în luna septembrie. Echipele care vor câştiga finala de la Budapesta din luna noiembrie vor primi finanţări de 25.000 de euro, respectiv 20.000 de euro şi 15.000 de euro, pentru posibilitatea de a-şi dezvolta produsul.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO