Business Hi-Tech

Cum poate deveni România un tech hub

Cum poate deveni România un tech hub

Autor: Adelina Mihai

22.08.2012, 00:07 1196

Formarea unui nucleu de ingineri talentaţi, acordarea de facilităţi fiscale pentru cei care creează locuri de muncă în zona de cercetare-dezvoltare în IT şi protejarea start-up-urilor sunt câteva condiţii care ar putea transforma România într-un tech hub - un centru care să concentreze activităţile de cercetare şi dezvoltare în domeniul IT ale multinaţionalelor la nivel regional.

"Trebuie să creăm cât mai multe produse software şi să încercăm să le vindem atât în România, cât şi în străinătate. Avem programatori şi oameni foarte buni, care pot fi vânduţi mai scump, nu doar «închiriaţi» de multinaţionale. Crearea de produse şi proprietatea intelectuală a produselor ar trebui încurajate", crede Ştefan Păun, general manager al Advantage Software Factory.

Guvernul ar trebui să susţină şi să protejeze IMM-urile din zona IT, nu neapărat prin acordarea de bani, ci prin crearea de facilităţi, spun antreprenorii.

Citiţi articolul integral pe www.zfcorporate.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO