Business Hi-Tech

Este oficial: Telefoanele mobile cresc riscul de cancer. Cel mai mare studiu realizat vreodată confirmă o ipoteză care circulă de peste 30 de ani

Este oficial: Telefoanele mobile cresc riscul de cancer....

Autor: Ştefan Stan

27.05.2016, 12:33 7138

Un studiu major al guvernului Statelor Unite a descoperit o legătură între telefoanele mobile şi cancer, o descoperire explozivă în dezbaterea care durează de ani buni legată de efectele telefoanelor asupra sănătăţii, scrie Wall Street Journal.

Studiul, realizat de Programul Naţional de Toxicologie, a descoperit o ”incidenţă redusă” între două tipuri de tumori la şobolanii masculi care erau expuşi unor frecvenţe radio care sunt în mod normal emise de telefoane mobile.

“Având în vedere scala la care se utilizează comunicaţiile mobile la nivel mondial, de către utilizatori de toate vârstele, chiar şi o mică creştere a incidenţei unor boli apărute în urma expunerii la frecvenţe radio ar putea avea implicaţii mai largi pentru sănătătatea publicului”, potrivit unui raport din cadrul studiului.

Un reprezentat al  Institutului Naţional de Sănătate a spus la începutul săptămânii trecută că observaţiile şi datele colectate pe bază largă de la oameni au găsit puţine dovezi legate de creşterea riscului dezvăltării de cancer din cauza telefoanelor mobile.

În timp ce efectele biologice observate la animale nu se aplică neapărat şi oamenilor, Programul Naţional de Toxicologie a investit 25 de milioane de dolari în cel mai cuprinzător stuidu legat de efectele telefoanelor mobile asupra sănătăţii.

”Cred că studiul pune capăt dezbaterilor şi afirmaţiilor de genul – nu există niciun risc”, a spus Ron Melnick, care a condus programul până în 2009 când s-a retras.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO