Business Hi-Tech

Interviu ZF. Serghei Bulgac, CEO-ul grupului de telecomunicaţii: RCS menţine presiunea în piaţă: Vom continua să investim peste 200 mil. € şi nu vom creşte tarifele

Serghei Bulgac, CEO al RCS&RDS: Nu intenţionăm să creştem preţurile sau să schimbăm alte elemente strategice importante - de exemplu volumul investiţiilor - pentru a replăti datoriile.

Serghei Bulgac, CEO al RCS&RDS: Nu intenţionăm să creştem preţurile sau să schimbăm alte elemente strategice importante - de exemplu volumul investiţiilor - pentru a replăti datoriile.

Autor: Adrian Seceleanu

14.11.2016, 00:07 2320

„Avem încă loc de creştere pe piaţa din România şi pe mobil şi pe fix fără a face achiziţii.“

RCS&RDS, una dintre cele mai mari companii de telecomu­ni­ca­ţii din regiune şi cea mai ma­re controlată de un an­tre­prenor român, îşi va men­ţine şi în anii următori programul anual de investiţii de peste 200 mil. euro, ţinta prin­ci­pală fiind în special creşterea pe telefonie mo­bi­lă, la care se adaugă şi zona de comunicaţii fixe.

„Vrem să creştem în continuare“ pe mobil, afirmă Serghei Bulgac, 39 de ani, direc­torul general al RCS&RDS, adăugând că ţinta este valabilă şi pe segmentul de comu­ni­caţii fixe. „Credem că oportunitatea de a creş­te este acolo în piaţă“.

Peste 80% din bugetul de investiţii al companiei este alocat României, piaţa care aduce şi 72% din veniturile RCS.

RCS&RDS a efectuat luna trecută cea mai mare operaţiune de refinanţare / finanţare privată a unei companii locale (o emisiune de obligaţiuni de 350 mil. euro şi un credit sindicalizat de 1,7 mld. lei), ceea ce îi permite companiei de cablu să aibă o linişte a finanţării investiţiilor şi plăţii datoriilor cel puţin pentru următorii 5 ani.

Preţurile agresive ale RCS&RDS (care - acuză competitorii - au „dărâmat“ nivelul tarifelor la nivel de piaţă) nu vor fi modificate în anii următori, susţine Bulgac, chiar dacă operatorul de cablu are în plan şi o reducere a gradului de îndatorare. „Nu intenţionăm să creştem preţurile, (…) Atât situaţia financiară curentă, cât şi creşterea organică aşteptată ne permit să reducem gradual nivelul de îndatorare în anii următori.“

Compania controlată de antreprenorul Zoltan Teszari din Oradea a înregistrat în primul semestru venituri totale de 405 mil. euro şi un profit operaţional (EBITDA) de 130 mil. euro.

adrian.seceleanu@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO