Business Hi-Tech

Radu Georgescu: Vector Watch poate valora un miliard de dolari peste 5-6 luni

Radu Georgescu, pe scena Microsoft Summit 2015

Radu Georgescu, pe scena Microsoft Summit 2015

Autor: Adrian Seceleanu

06.11.2015, 00:05 4507

Antreprenorul Radu Georgescu crede că Vector Watch, start-up-ul fondat în Bucureşti în care a investit anul trecut o jumătate de milion de euro şi care a lansat recent pe plan global o colecţie de ceasuri inteligente, va fi prima sa investiţie care va fi un “unicorn” - adică va obţine o evaluare de un miliard de dolari.

“Vector a luat atât de multă presă pozitivă şi se cumpără atât de tare încât în următoarele 5-6 luni o să devină un unicorn. Poate într-un an o să devină un unicorn. Este inovaţie în stare pură”, a declarat Radu Georgescu în cadrul unei intervenţii la Microsoft Summit 2015.

El a subliniat că firma, care acum are sediul central în Londra, şi care a cooptat în management persoane cu experienţă în industria globală a ceasurilor, a reuşit să iasă pe piaţă cu prima colecţie într-un timp record. “În nici doi ani de zile am făcut tot - de la design hardware, la producţie hardware, la sistem de operare - pornind de la zero, aplicaţiile de smartphone pentru toate cele trei platforme majore. Lansăm într-o lună, două şi pachetul care le va permite dezvoltatorilor să scrie aplicaţii pentru ceas.”

În România, ceasurile sunt disponibile momentan exclusiv prin operatorul de telefonie mobilă Orange. Cele mai ieftine modele sunt cele din gama Vector Meridian, cu un ecran dreptunghiular, care costă 300 de euro, urmate de gama Vector Luna, cu ecran rotund, care au preţuri pornind de la 349 de euro şi care ajung la 500 de euro.

Acest articol face parte din parteneriatul cu Microsoft pentru Summitul 2015.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO