Business Hi-Tech

RCS&RDS: Reţeaua noastră de 77.056 km de fibră optică acoperă 4,6 mil. gospodării din România

RCS&RDS: Reţeaua noastră de 77.056 km de fibră optică...

Autor: Adrian Seceleanu

12.12.2016, 00:07 2527

Punct final pentru discreţia care a devenit parte a brandului RCS&RDS: operatorul oferă de săptămâna trecută acces liber la toate rapoartele sale financiare din ultimii 3 ani, care oferă detalii din culisele afacerilor operatorului deţinut de Zoltan Teszari.

Reţeaua de fibră optică a RCS&RDS acoperea la finele anului trecut 4,6 milioane de gospodării din România, mai mult decât dublu faţă de cele 2 milioane de gospodării pe care cel mai apropiat rival - grupul Telekom, urma să le atingă la sfârşitul acestui an, conform datelor din raportul anual pe 2015 al companiei de cablu. De asemenea, reţeaua de fibră optică a companiei era la aceeaşi dată de peste 77.000 de kilometri, dintre care peste 22.000 de kilometri reprezintă legăturile interurbane. Cifrele dezvăluite în raport explică poziţia de lider a RCS&RDS pe acest segment (cu peste 2 milioane de clienţi, de aproape 2 ori mai mulţi decât jucătorul de pe locul doi) şi arată şi cât de mare este decalajul dintre compania de cablu şi rivalii săi în ce priveşte dezvoltarea infrastructurii.

Datele apar în con­textul în care RCS&RDS, cel mai discret operator de telecom din Ro­mânia, care şi-a construit de-a lungul existenţei un renume din publicarea, la intervale foarte lungi - chiar şi de un an, a doar câtorva date despre evoluţia businessului, dar şi din apariţiile rare ale celor câţiva membri ai echipei de conducere “autorizaţi” să reprezinte public operatorul, a oferit brusc, săptămâna trecută, acces liber la toate rapoartele sale financiare tri­mestriale şi anuale din ultimii trei ani plus înregistrările discuţiilor cu analiştii ale echipei de management, care anterior erau disponibile exclusiv pentru acţio­nari şi deţinătorii de obligaţiuni e­mi­se de companie. Odată cu publi­carea ce­lor câteva mii de pagini de do­cu­men­te, RCS&RDS devine unul dintre cei mai transparenţi operatori de telecom din România, oferind acces în pro­fun­zime la detalii despre evoluţia busi­nessului. Veniturile companiei de cablu RCS&RDS au crescut în al treilea trimestru, pe piaţa din România, cu 13,6%, până la 156,3 mil. euro, în timp ce profitul opera­ţio­nal (EBITDA) ajus­tat a urcat cu 12,6%, la 52,8 mil. euro, pe fondul creşterii numărului de clienţi pentru telefonie mobilă şi al terminalelor afe­rente, dar şi al numă­rului mai mare de abona­mente pentru cablu şi internet fix.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO