Business Hi-Tech

Schimbare pe cea mai trendy piaţă. Huawei a trecut pe locul doi la smartphone-uri pe piaţa din România

Schimbare pe cea mai trendy piaţă. Huawei a trecut pe...

Autor: Adrian Seceleanu

19.10.2015, 00:07 6901
Compania chineză Huawei a trecut în luna august pe locul doi pe piaţa locală de smartphone-uri, după numărul de unităţi vândute, cu vânzări de aproximativ 200.000 de unităţi, depăşindu-i astfel pentru prima oară pe rivalii de la Visual Fan (Allview) din Braşov.

„Am ajuns al doilea jucător de pe piaţa locală de smartphone-uri în luna august, cu peste 180.000 de unităţi vândute de la începutul anului“, a declarat pentru ZF Sorina Măcărescu, country manager al Huawei Devices România. În primul semestru, compania chineză raportase pe piaţa locală vânzări de peste 130.000 de unităţi, mai mari cu 48% faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent.

Cea mai importantă perioadă pentru piaţa locală de smartphone-uri este însă cea de la finele anului, când se vând cele mai multe, dar şi cele mai scumpe terminale, în cadrul campaniilor de Black Friday şi de sărbători. În acest context, rata de creştere a pieţei de smartphone-uri ar putea depăşi 30% la final de an. „Tendinţa pozitivă se păstrează şi pe final de an când cred că rata de creştere va ajunge la 35%, faţă de 28% în primul semestru. În mod tradiţional al patrulea trimestru este cel în care se vând cele mai scumpe telefoane.“

Liderul pieţei locale este Samsung, care vinde aproape o jumătate din smartphone-uri. Anul acesta piaţa de telefoane mobile inteligente este estimată la mai mult de 3 milioane de unităţi.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO