Business Hi-Tech

Site-ul CNAIR este atacat cibernetic. Ce trebuie să ştie şoferii despre rovinietă

Site-ul CNAIR este atacat cibernetic. Ce trebuie să...

Autor: Dan Straut, Mediafax

23.04.2018, 13:41 1015

„Noi, din interior, putem să accesăm site-ul, dar înţeleg că din exterior nu se pot utiliza unele funcţii. Site-ul este administrat de Serviciul de Telecomunicaţii Speciale, lucrăm şi noi, şi ei, la remedierea situaţiei, dar momentan nu se ştie cât va mai dura disfuncţionalitatea”, a declarat pentru MEDIAFAX Alin Şerbănescu, purtătorul de cuvânt al CNAIR.

„Specialiştii IT ne-au asigurat că în urma acestui atac nu au fost pierdute date personale sau alte informaţii iar unele funcţii - cum este plata rovinietei - sunt utilizabile”, a mai spus Alin Şerbănescu.

Serviciul IT al CNAIR a anunţat printr-un e-mail intern, trimis angajaţilor, că „în urma unui atac cibernetic website-ul companiei, www.cnadnr.ro, a fost compromis. Fiind găzduit de Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS) s-a luat decizia de a-l suspenda temporar până la întocmirea unui raport privind vulnerabilităţile exploatate şi eventualele daune provocate. Vom fi anunţaţi de către STS atunci când siteul va fi din nou online”.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO