Business Hi-Tech

Steve Jobs a demisionat de la conducerea Apple fără a invoca motivele

Steve Jobs a demisionat de la conducerea Apple fără a invoca motivele

Autor: Adrian Voicu

25.08.2011, 07:19 4155

Steve Jobs a demisionat din poziţia de CEO al Apple, miercuri, predând conducerea companiei lui Tim Cook, informează Reuters. Fondatorul Apple a fost numit în poziţia de preşedinte al Consiliului de conducere al companiei.

"Am spus întotdeauna că, dacă va veni ziua în care nu-mi voi mai putea îndeplini îndatoririle în calitate de director al Apple, voi fi primul care va spune acest lucru ", scrie Jobs, într-o scrisoare adresată consiliului de administraţie şi "comunităţii Apple".

Plecarea sa din cadrul companiei ridică multe întrebări legate de sănătatea sa şi de viitorul companiei.

Lupta sa cu cancerul pancreatic, care durează de mulţi ani a fost subiect de discuţie pentru investitori, fani şi consiliul de conducere al companiei. Jobs a fost în concediu medical din 17 ianuarie, îndatoririle sale fiind preluate de Cook, care la vremea respectivă era COO.

La 55 de ani, Jobs a revenit în atenţia publicului în martie pentru a prezenta ultima versiune a iPad şi pentru a participa la cina organizată de preşedintele american Barack Obama pentru liderii IT din Silicon Valley.

"Consiliul director al Apple a anunţat astăzi că Steve Jobs a demisionat din funcţia de Chief Executive Officer şi l-a numit pe Tim Cook, anterior Chief Operating Officer al Apple, ca nou CEO al companiei. Jobs a fost ales Preşedinte al Consiliului şi Cook se va alătura Consiliului, cu aplicare imediată", se arată în comunicatul de presă al Apple.

"Viziunea extraordinară şi capacităţile de conducere ale lui Steve au salvat Apple şi au ghidat compania până în poziţia de cea mai inovativă şi valoroasă companie tehnologică din lume", a declarat Art Levinson, preşedinte al Genentech, în numele Consiliului de conducere al Apple.

"Steve a avut contribuţii nenumărate la succesul Apple şi a atras şi inspirat capacităţile creative ala angajaţilor şi ale echipei executive. În noul rol de preşedinte al Consiliului, Steve va continua să servească Apple cu intuiţiile sale unice, cu creativitate şi inspiraţie".

"Consiliul are încredere deplină că Tim este persoana potrivită pentru poziţia de CEO", a adăugat Levinson. "Cei 13 ani ai lui Tim în cadrul Apple au demonstrat performanţele sale extraordinare, iar el dat dovadă de un talent remarcabil şi o de gândire sănătoasă în tot ceea ce a făcut".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO