Business Hi-Tech

Sute de elevi participă la cea mai amplă competiţie de robotică din România

Sute de elevi participă la cea mai amplă competiţie de...

Autor: Corina Zamfir

23.03.2017, 20:08 1098

800 de elevi din 33 de oraşe se vor întrece pe 25 şi 26 martie în competiţia BRD FIRST Tech Challenge Romania powered by Vodafone, cea mai amplă competiţie de robotică organizată în România, se arată într-un comunicat.

Echipele de liceeni înscrişi în BRD FIRST Tech Challenge Romania powered by Vodafone au proiectat, construit şi programat câte un robot care se încadrează în tema globală anuală stabilită de FIRST International.

În cele două zile de competiţie vor fi organizate jocuri complexe în echipe, în urma cărora vor fi desemnaţi câştigătorii campionatului şi echipele care vor participa la Campionatul Mondial de Robotică din St. Louis, SUA, din aprilie.

Competiţia BRD FIRST Tech Challenge Romania powered by Vodafone va avea loc la Sala Polivalentă din Bucureşti, iar publicul are acces gratuit la eveniment, între orele 08.00 şi 17.00, în fiecare dintre cele două zile ale evenimentului.

„Am parcurs, alături de partenerii şi sponsorii noştri un drum lung pentru a aduce această competiţie unde este acum, pentru a-i aduce laolaltă pe cei mai talentaţi puşti din robotica românească” a declarat Dana Războiu, preşedintele Asociaţiei Naţie Prin Educaţie.

„Eu am un vis - că într-o zi în România vom pune educaţia pe primul loc, ca prioritate zero. În acea zi naţiunea noastră are şansa sa fie din nou ce a fost şi mai mult decât atât”, adaugă ea.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO